Kennismaking met Melle Lelieveld, Altius Europe’s Business Development Manager

Kennismaking met Melle Lelieveld, Altius Europe’s Business Development Manager

Opmerking: Lees dit bericht in het Engels hier.

Eind 2019 heeft Altius Europe Melle Lelieveld verwelkomt in de rol als Business Development Manager. Afgelopen periode heeft Altius veel nieuwe klanten mogen verwelkomen en de ambitie is om sterk te gaan groeien in Europa vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Het Nederlandse team is vertienvoudigd afgelopen jaar en Melle is een van de ervaren mensen die afgelopen kwartaal is aangetrokken.

Tijdens een recent bezoek van Melle aan het kantoor in London hebben wij elkaar ontmoet en gesproken over zijn plannen voor Altius Europe en zijn eerste indrukken van Altius.

Wat trok jouw aan in de rol van Business Development Manager voor Altius Europe?

Ik heb de afgelopen 13 jaar gewerkt voor een Nederlandse Microsoft-partner. Toen ik in 2008 bij het bedrijf kwam werken, waren er 30 mensen werkzaam. 13 jaar later waren we uitgegroeid tot een team van 160. Ik vond het geweldig om voor een startup te werken en te groeien door samen te werken op projecten, processen uit te denken en de juiste mensen aan te trekken. De groei van Altius in de UK afgelopen jaren is een ongelooflijk succes, waarbij het Europese team nog in een startup fase zit. Ik zie dit als een fantastische kans om te profiteren van de reputatie, successen en ondersteuning van het Britse team van Altius en de groei door te zetten in Europa.

Ik geloof dat je achtergrond multidisciplinair is, ben je blij met een dataspecialisme?

Absoluut. Ik heb een technische achtergrond. Ik begon mijn carrière als ontwikkelaar, maar mijn interesse ging al snel uit naar hoe technologie kan worden toegepast om bedrijven te helpen hun doelstellingen te halen en te overtreffen. De belangrijkste vraag voor mij is altijd: wat zijn de voordelen en mogelijkheden die technologie een klant kan bieden?

In mijn vorige functie maakte ik deel uit van het salesteam en was ik verantwoordelijk voor een aantal verticale sectoren, maar de breedte van de technologie en services die we aanboden was extreem breed. Het aanbrengen van focus, alles rondom data, spreekt mij aan. Er zijn maar weinig organisaties die zich alleen maar richten op data- en AI, dus ik zie veel kansen voor ons.

Wat zijn jouw plannen voor Altius Europe in 2020?

We hebben grote groeiplannen in 2020. We werken al samen met het Microsoft Nederland-team en zullen in eerste instantie voortbouwen op bestaande kennis en ervaring binnen de transport- en logistiek-, detailhandel- en bouwsector.

Het is onze bedoeling om tegen het einde van het jaar onze omzet en ons team te verdubbelen. Ik hoop dat Altius Europa over vier jaar hetzelfde aantal zal tellen als onze Britse vestiging. We openen ook een tweede kantoor in Amersfoort, zodat we ook in het oosten van Nederland nieuw talent kunnen gaan werven.

Waar denkt jij dat Altius het verschil kan maken voor zijn klanten?

Het volwassenheidsniveau van veel organisaties rond het gebruik van data is vrij laag. Altius heeft de ervaring en kennis om hen te helpen de juiste stappen op het juiste moment te zetten om een ​​schaalbaar, veilig en toekomstbestendig dataplatform te realiseren. En met de referentiearchitectuur van Altius zijn de eerste stappen binnen enkele dagen te bereiken.

Je bent nu een maand aan boord, wat zijn je eerste indrukken van Altius?

Ik denk dat de belangrijkste kracht van Altius de mensen zijn. Waar ik het meest van onder de indruk ben, is de bereidheid van iedereen om alles in het werk te stellen om onze klanten te helpen. Niets is teveel en er is enorme toewijding Altius uit te bouwen. En daarom kijk ik er erg naar uit om de sterke punten en successen te gebruiken om de Altius Europe te laten groeien.